EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een bewezen effectieve therapie die onder meer kan worden toegepast bij het verwerken van nare en ingrijpende ervaringen.

EMDR kan worden toegepast wanneer iemand last blijft houden van gedachten, beelden of nachtmerries aan een schokkende gebeurtenis die hij of zij heeft meegemaakt. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een verkeersongeval, seksueel geweld of een overval. Mensen bij wie dit het geval is voelen zich vaak in het heden kwetsbaarder en onveiliger dan zij zouden wensen en nodig achten. Vaak gaan deze klachten gepaard met het zoveel mogelijk willen vermijden om aan een gebeurtenis te denken, spanningsklachten (en daardoor bijvoorbeeld slecht doorslapen) en sneller schrikken.

Door middel van EMDR neemt de kracht en de emotionele lading van een nare herinnering af, waardoor iemand zich minder naar voelt als hij of zij aan de gebeurtenis terugdenkt. Bij een trauma na een éénmalige ingrijpende gebeurtenis zijn enkele sessies meestal voldoende om de normale dagelijkse bezigheden weer op te pakken.


Mocht u meer informatie wensen over EMDR, dan kunt u hier klikken voor een folder over EMDR.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen die onbeantwoord zijn? Aarzel dan niet om contact op te nemen.